Wrap

Voor 1 persoon heeft u nodig:

1 tortilla (kant-en-klaar te koop in supermarkt)

Smeerbare kruidenkaas of naturel zuivelspread

1-2 plakjes gerookte zalm

Sla of rucola

Evt. bieslook of andere groene kruiden 

 

Bereiding:

Verwarm de tortilla kort in de oven of magnetron zodat de tortilla soepel is.

Besmeer de tortilla met de kruidenkaas of naturel zuivelspread. Voeg naar smaak bieslook of andere groene kruiden toe. 

Leg een plak zalm op de tortilla. Leg aan de rand van de tortilla sla of rucola. Rol de tortilla langzaam op. Prik hem vast met een cocktailprikker.

Laat de wrap 1 uur opstijven in de koelkast.

Bij dit recept is veel variatie mogelijk. De zalm kan vervangen worden door bijvoorbeeld tonijn, makreel, kipfilet of achterham. Ook is het mogelijk om naar eigen smaak bijvoorbeeld pijnboompitten, walnoten of geraspte kaas toe te voegen. De kruidenkaas kan vervangen worden door tomatensaus, groene of rode pesto.

U kunt de wrap eten als kleine maaltijd maar ook in kleinere stukjes snijden en tussendoor nemen, bijvoorbeeld in de avond.

 

Een portie voor 1 persoon bevat ongeveer:

Energie: 300 kcal

Eiwit: 15 gram

 

Dit recept is overgenomen uit “Tante ’s kookboek, van hete bliksem tot ouderwetse appeltaart” van Nelie Braspenning, zij werkt als diëtist bij zorgorganisatie TanteLouise.