Duiveltjesvlees

Voor 4 personen heeft u nodig: 

2-3 eetlepels ketjap

2-3 eetlepels azijn

0,5 theelepel sambal oelek

2-3 eetlepels ketchup

400 gram varkensvlees of kip

1 ui

125 gram champignons

Een scheut vloeibare bak- en braadproduct

1 eetlepel pindakaas

 

Bereiding:

Maak een marinade van de ketjap, azijn, sambal en ketchup. Snijd het vlees in kleine stukken. Marineer het vlees gedurende 2 uur in de koelkast.

Snipper de uien en snijd de champignons. Fruit de ui en de champignons in boter.

Bak het vlees aan. Voeg de champignons en de uien toe inclusief het vocht. Roer het geheel regelmatig om zodat aanbakken wordt voorkomen.

Laat het vlees, de champignons en de uien 50-60 minuten stoven op laag vuur.

Voeg aan het einde 1 eetlepel pindakaas toe.

 

U kunt dit gerecht bijvoorbeeld eten met rijst en een salade.

 

Een portie voor 1 persoon bevat ongeveer:

Energie: 250 kcal

Eiwit: 25 gram

 

Dit recept is overgenomen uit “Tante ’s kookboek, van hete bliksem tot ouderwetse appeltaart” van Nelie Braspenning, zij werkt als diëtist bij zorgorganisatie TanteLouise.