Home > Drinkvoeding en modules

Drinkvoeding en modules

Via onderstaande links komt u bij recepten waarin drinkvoeding en modules worden gebruikt. De bereiding van elk recept wordt voor gedaan in een filmpje. De recepten en filmpjes zijn beschikbaar gemaakt via de website van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede.

 

Recepten met Drinkvoeding

Recepten met Modules

 

Drinkvoeding is een vloeibare, kant-en-klare  voeding meestal in een flesje of pakje van rond de 200 ml op basis van sap, melk of yoghurt. Een flesje of pakje drinkvoeding is rijk aan energie en voedingsstoffen. Het wordt meestal gebruikt in aanvulling op de dagelijkse voeding.

Modules zijn poeders van eiwitten, koolhydraten, vetten of een combinatie daarvan, waaraan soms ook andere voedingsstoffen zijn toegevoegd. Modules kunnen toegevoegd worden aan normale voedingsmiddelen zoals thee of yoghurt om op die manier extra energie en voedingsstoffen binnen te krijgen.

Diëtisten en artsen kunnen drinkvoeding en modules voorschrijven als het iemand niet lukt om via normale voeding voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen en/of iemand ongewenst afvalt. Daarnaast zijn drinkvoeding en modules bij veel apotheken en drogisterijen vrij verkrijgbaar.

 

Algemene adviezen

1

2

3

4

5