Smaakgestuurde Friese recepten

In Friesland is een uniek receptenboek uitgebracht met Friese recepten en verhalen van vroeger. Zo willen de projectpartners* ouderen stimuleren om voldoende te eten en professionals informeren over het belang van goede en smakelijke voeding in de zorg.

Het boek biedt een selectie herkenbare en smakelijke recepten die iedere Friese oudere nog kent van vroeger aangevuld met korte verhalen en anekdotes om de herinneringen aan die eetmomenten van toen weer te beleven. De recepten zijn smaakgestuurd wat betekent dat ze met enkele kleine aanpassingen in de receptuur voor iemand met smaakverlies weer even lekker smaken als vroeger.

Lees het verhaal (in het Fries) over Snijbeantsjes yn it sâlt

Probeer het recept (in het Nederlands) voor Stamppot sâlte snijbeane en wite beane

 

Het boek is geschikt voor particulier gebruik maar ook interessant voor de zorgkeuken. Bestellen kan via de webshop van Afûk.

Als professional of mantelzorger is het belangrijk om ondervoeding op tijd te signaleren en te weten wat je er aan kunt doen en wie je kunt inschakelen om dit probleem aan te pakken. Daarom is naast het boek een digitaal katern voor professionals en mantelzorgers vrij beschikbaar gemaakt.

*De projectpartners zijn: De smaak van het huis, Puur Thijs, Afûk, Zorggroep Hof en Hiem en Zorgbelang Fryslân