Maaltijden aan huis

Boodschappen doen en koken, is nodig om goed gevoed te blijven. Naarmate u ouder wordt, hebt u hier mogelijk minder zin in, omdat u slecht ter been bent of geen trek heeft, of omdat u het niet de moeite vindt om alleen voor uzelf te koken. Om toch elke dag een goede maaltijd voorgeschoteld te krijgen, bestaat er maaltijdvoorziening aan huis.

 

Kant-en-klare maaltijden

Daarbij bestelt u telefonisch, online of op papier uw kant-en-klare maaltijden. Deze zijn (koel)vers of diepvries, dat verschilt per aanbieder. Ook het aanbod, de prijzen en manier van bezorgen (dagen en tijden) is ook bij elke aanbieder anders. Infomeer hiernaar via het telefoonnummer op de website.

Lukt het uitzoeken niet zelfstandig, vraag dan hulp aan een familielid, iemand van het wijkteam of aan de huisarts. Informeer ook eens een vriendin of buurvrouw of zij misschien ervaring hebben met het bestellen van maaltijden via een maaltijdservice.

 

Klik op Maaltijdservice Friesland voor een overzicht van regionale maaltijdservices.

Mist u een maaltijdservice in het overzicht, laat het ons weten via het contactformulier.

[Zie ook Voorzieningen > Maaltijdvoorzieningen op deze website.]

 

Soms wordt de maaltijdvoorziening vergoed vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Klik hier om te lezen wanneer dat het geval is.